Evde Diş Ağrısına İyi Gelen Taktikler!


Bir diş ağrısı herhangi bir uyarı olmaksızın herkesi etkileyebilir ve eğer bir dişiniz olduysa bunun ne kadar acı verici olabileceğini bilirsiniz. Diş ağrılarına enfeksiyon, çürükler, diş eti hastalığı veya açıkta kalmış bir kök gibi çeşitli sorunlar neden olabilir. Diş ağrısının nedeni ne olursa olsun, sorunun daha kötüye gitmesini önlemek için güvenilir bir diş hekiminden tedavi almak önemlidir. İşte sağlık odası tarafından verilen tavsiyeler.

Bakım aramayı ertelememeniz gerekse de, randevunuza gitmeden önce size yardımcı olabilecek birçok yardımcı ev ilaçları vardır. 

Evde diş ağrısı geçirmek 

Çoğu durumda, evde ağrıyı gidermek için ev ilaçlarını kullanabilirsiniz. İşte diş ağrısını hafifletmenin bazı doğal yolları. 

1. Bebe aspirini 

 

Bebe aspirininin tadına bakın ve tozu doğrudan ağzınızdaki ağrılı noktaya uygulayın. Acıyı hafifletmek için yavaşça çözülmesine izin verin.

 

2. Tsabag 

 

Ağrıyı gidermek ve şişliği azaltmak için dişin üzerine ıslak bir çay poşeti koyabilirsiniz. Soğuğa karşı hassas değilseniz, daha acı verici hale getirmek için önce çay poşetini buzlu suya batırın.

 3. Zencefil ve acı biber 

 

Bir anti-inflamatuar macun yapmak için toz zencefil ve acı biberi birkaç damla suyla karıştırın. Ardından macunu dişlerinize uygulamak için pamuklu bir bez kullanın. Tahrişi önlemek için karışımı diş etlerinizden uzak tutun. Anında ağrı kesici sağlayabilir.

 

4. Karanfil 

 

Karanfil yüzyıllardır diş ağrılarını tedavi etmek için kullanılmıştır. Dişin üzerine bir tutam karanfil koyun ve ağrınıza yardımcı olması için yerinde tutun. Alternatif olarak, bir pamuklu çubuğu karanfil yağına batırın ve ağrılı bölgeye uygulayın.

 

5. Taze sarımsak 

 

Sarımsak, birçok sağlık yararı olan harika bir doğal ilaçtır. Taze sarımsağı diş ağrısı ilacı olarak kullanmak için ezilmiş bir diş sarımsağı bir tutam kaya tuzu ile karıştırıp dişlerinize sürün. 

6. Brendi veya viski 

 

Bir parça pamuğu brendi veya viskiye batırın ve ağrıyı geçici olarak gidermek için dişlerinizin üzerine sürün. Diş hekiminizi görmeyi beklerken bu ilacı ihtiyaç duyduğunuz sıklıkta kullanabilirsiniz.

 

7. Mür 

 

2 bardak suda bir çay kaşığı mürürü yarım saat kaynatın. Karışımı süzün ve soğumaya bırakın. Daha sonra çay kaşığını yarım bardak su ile seyreltin. Bu çözelti, ağzı günde birkaç kez çalkalamak için kullanılabilir. 

8. Vicks 

Sadece öksürük ve soğuk algınlığı için değil, Vicks VaporRub diş ağrıları için de çok faydalıdır. Bu çapağı dişin ağrılı kısmına uygulayın ve ısıyı içeride tutmak için bir bez veya havlu ile örtün.

 

9. Tuzlu su 

 

Enfeksiyonla mücadele söz konusu olduğunda, tuzlu suyla durulama çok iyi ve güvenilir bir çözümdür. Tuzlu suyla durulama yapmak için, bir çay kaşığı tuzu bir bardak ılık suda eritin. Bakterileri öldürmek ve iyileşmeyi desteklemek için ağzınızı her 2 ila 3 saatte bir tuzlu suyla çalkalayabilirsiniz.

 

10. Nane çayı 

 

Nane çayı kullanarak diş ağrısını da giderebilirsiniz. Bir bardak kaynar suya bir çay kaşığı kuru nane yaprağı ekleyin ve yirmi dakika demlenmesini bekleyin. Ardından çayı süzün ve soğumaya bırakın. Gargara olarak kullanabilir ve ağrı kesici için gerektiği kadar tekrarlayabilirsiniz. 1

1. Soğan 

 

Soğan tarih boyunca tıbbi amaçlar için kullanılmıştır. Bir parça çiğ soğan kesin ve ağrıyan dişe hafifçe bastırın. Bu ilaç ağrınızı dindirecek ve bakterileri öldürmeye yardımcı olacaktır. 

12. Çay ağacı yağı 

 

Çay ağacı yağı, ağrıyı hafifletme yeteneği de dahil olmak üzere birçok sağlık yararına sahiptir. Etkilenen dişe çay ağacı yağına batırılmış bir pamuklu çubuk batırın. Alternatif olarak, ağzınızı ılık su ve birkaç damla çay ağacı yağı karışımıyla çalkalayın. Karışımı yutmamaya dikkat edin. 


Kaynak: sağlık odası

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Korona Ardından Kanser Tarama Sonuçları Zorlaşabiliyor!